Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

Panda Cloud Antivirus, un antivirus revolutionar gratuit – tutorial online

Posted by ascultradio pe Mai 5, 2010

Salut, sunt Mihai si tutorialul de astazi voi continua seria de prezentare a antivirusilor cu Panda Cloud Antivirus. Acest antivirus este un antivirus cloud.
Aplicatiile cloud sunt aplicatii care consuma extrem de putine resurse pe computerul unde este instalat, cea mai mare parte a resurselor fiind consumate pe serverele aplicatiei.
Aplicatiile cloud au aparut inca din anii ‘90, insa doar in mediul business. Dupa anul 2001 ele au aparut si in mediul home-userilor. Cele mai cunoscute
aplicatii cloud sunt clientii on-line de e-mail (Yahoo Mail, GMail etc.), site-urile de file&photo sharing, editoarele on-line, motoarele de scanare
on-line de la antivirusi (BitDefender on-line scanner etc.) si multe altele.
Panda Cloud Antivirus este practic un client de antivirus, nu este un antivirus in toata puterea cuvantului, el se foloseste de conexiunea la internet pentru a accesa serverele sale si pentru a efectua diferite operatiuni (scanare). Antivirus-ul nu isi face nici un fel de update pe computer-ul nostru. Tot ce are el nevoie gaseste pe server.
Pentru al descarca mergeti pe site-ul oficial (http://www.cloudantivirus.com/) de unde il descarcati. Dupa ce il descarcati, mergeti unde l-ati salvat si incepeti instalarea. O sa inceapa prin a extrage fisierele de care are nevoie. Apoi o sa va intrebe in ce limba doriti sa fie. Eu zic sa mergeti pe limba engleza (nu are inca limba romana), pentru ca majoritatea termenilor in alte limbi ca italiana sau germana sunt tradusi incorect.
Urmatorul pas este sa acceptati termenii si conditiile. Nu debifati nimic pe acolo, mergeti mai departe.
Dupa ce s-a instalat, o sa va ceara un e-amil si o parola. Eu va sfatuiesc sa va faceti cont cu o adresa de GMail, pentru ca Yahoo mai “incurca borcanele”.
Odata ce v-ati facut cont si v-ati logat o sa va apara fereastra principala a antivirusului, o sa va spuna ca totul este OK (asta daca nu aveti virusi in PC).
In stanga veti vedea un buton cu trei linii pe el. Acolo veti gasi rapoartele despre virusi. Este si o diagrama cu proportia fiecarui tip de virus (trojan, dialer etc.), tot de acolo dand click pe link-ul din partea de jos puteti vizualiza rapoartele detaliate despre evenimentele recente care s-au petrecut si la care Panda Cloud Antivirus a luat parte.
Mergand mai departe dam de butonul de scanare. Panda are doua tipuri de scanare: scanare rapida si scanare a unor fisiere la alegere). E bine sa nu il puneti sa scaneze filme sau muzica, pentru ca nu acolo sunt posibile amenintari ci la executabile.
Ultimul, dar nu si cel din urma este butonul de pentru setari. Setarea e cea de la instalare. Fiind bifata va dati acordul ca Panda sa se ocupe de virusii din PC.
Pentru a testa antivirusul vom folosi virusul de test EICAR. Pentru a recupera virusul de test mergem sus si dam click pe “Cant find what…” si de acolo il recuperam.
Nu uitati sa postati orice sugestie, nelamurire etc. pe rubrica de comentarie. Daca cineva va cere ajutorul si sunteti in masura sa ii dati o mana de ajutor, nu ezitati sa o faceti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: