Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

Cum se face un site, partea 4, integrarea continutului multimedia video, audio, imagini – tutorial administrare server

Posted by ascultradio pe mai 17, 2010

Salut prieteni, am ajuns la episodul 4 din telenovela “Cum se face un site”, in acest episod vom vedea cum se integreaza continutul multimedia.
Prima oara vom integra un clip video de pe youtube, asta este floare la ureche, te duci pe youtube, iei codul embed, daca vrei setezi aspectul playerului daca nu nu, selectezi dimensiunea si gata, poti sa-l pastezi in articol, atentie, trebuie postat in fereastra HTML nu in cea “visual”.
Dupa asta vom trece la lucruri mai interesante, vom face un fel de youtube-ul nostru, vom fololsi un player propriu si continutul video sau audio il vom tine la noi pe server, practic vom avea independenta media, ginditi-va daca se intimpla sa te baneze youtube-ul si tu ai toate filmele gazduite la ei, cam greu de rezolvat o asemenea problema, alta problema este atunci cind se misca greu youtube, automat se vor misca greu si clipurile voastre hostate la ei.
Playerul pe care-l vom folosi se numeste JW Flv Media Player, acest player este foarte stabil, drept dovada noi il folosim de aproape un an fara nici cea mai mica problema, JW Media Player poate reda tot felul de formate, cred ca nu exista format pentru web, pe  acest player sa nu poata sa-l redea.
Este foarte complet JW Media Player, noi ne-am bucurat cind am vazut ce bine reda continutul HD, pentru ca in ultima vreme tutorialele noastre sint realizate la rezolutie 1280×800 HD.
In final veti vedea cum se poate pune la punct optiunea embed si la clipurile hostate pe propriul server, exact ca pe youtube, bineinteles trebuie sa pastram proportiile, e destul de greu sa te compari cu gigantul youtube, insa nu e rau sa incercam si noi, cine stie poate de miine isi vor tine cei de la youtube clipurile pe serverele noastre in Romania.
Sper sa va placa acest tutorial mai ales ca multi dintre voi ati intrebat cum se pune un film pe un site sau cum se pune muzica pe un site, apropos, cu muzica este la fel ca si cu clipul video, pur si simplu in loc de video bagati acolo in wizard fisierul Mp3.

Vizionare placuta, insa nu uitati ca acest tutorial este episodul 4, inaintea acestuia am fost realizate inca 3 tutoriale pe tema creerii unui site, pentru cei care nu l-au urmarit, va invit sa le vedeti, este gratis.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: