Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

Cum se face un website, partea 1, domeniu si hosting – tutorial dns

Posted by ascultradio pe mai 17, 2010

Salut prieteni, astazi vom incepe o serie de tutoriale ce au ca scop in final crearea unui site adevarat, nu doar o pagina doua de proba ci un site adevarat cu tot ce-i trebuie, aceste tutoriale vor fi foarte detaliate in comparatie cu cele prezentate pina acum, de aceea va rog sa fiti foarte atenti la cele spuse in tutorial.

Cine doreste cu adevarat sa-si faca un site pe un domeniu cumparat .ro sau .com, ar fi bine sa urmareasca acest tutorial si bineinteles pe cele ce vor urma, sfatul meu ar fi  sa va indreptati spre domeniile .ro, astfle veti cistiga increderea oamenilor, altfel te priveste vizitatorul cind ai un domeniu .tk si altfel cind ai domeniu .ro, esti considerat mult mai serios.

Acest tutorial trateaza partea de inceput a aventurii, vom cumpara un domeniu .ro dupa care vom invata sa-l administram,  vom trece la administrarea in control panel-ul Plesk, pentru cei dintre voi care o sa aveti hosting pe Cpanel vom reveni intr-un tutorial viitor cu explicatii despre administrarea acestuia.

Vom arata cum se face un subdomeniu, cum se face o adresa de mail pe un domeniu existent (nu adresa de genul @yahoo.com sau @gmail.com), ma refer la mail adevarat pe server de genul: “office@exemplu.ro”, deasemenea vom face o baza de date (in urmatoarele tutoriale voi insista pe bazele de date), voi arata cum se creaza un cont FTP si cum se securizeaza acesta pentru SFTP, pentru ca securitatea este foarte importanta in momentul in care administrezi un domeniu (website).

Vor fi multe explicatii despre termeni pe care poate nu ia-ti mai auzit, sau poate ia-ti auzit dar nu stiati ce semnifica, vom intra in amanuntele configurarii domeniului, pentru a functiona cu name serverele puse la dispozitie de compania de hosting, dupa care vom crea chiar noi name servere, pentru cazurile in care nu avem un spatiu pe un server public (folosind computerul de acasa), sau trebuie sa administram un server virtual sau dedicat.

Eu va rog sa urmariti cu atentie acest tutorial pentru ca este baza celorlalte, fara el nu veti sti ce trebuie sa faceti la inceput de drum, acesta este primul pas care trebuie facut pe drumul spre site-ul functional. Tot ce se face aici este gratuit cu exceptia domeniului si a spatiului pe server, sigur, daca dorim si acestea pot fi gratuite daca utilizam computerul de acasa(nu recomand) si folosim un domeniu .tk(nu recomand).

In urmatoarele tutoriale vom vorbii si despre cum se poate face profit cu un site sau cu un blog, dar asta la final cind vom avea un site functional, eu as vrea sa avem si vizitatori pe acel site, nu promit nimic pentru ca nu depinde de mine.

Va fi ceva unic, nu cred ca cineva vreodata a facut un site cu tot ce-i trebuie intr-un tutorial video, sau cum este cazul nostru intr-o serie de tutoriale, voi incerca sa reduc numarul tutorialelor, cred ca vor fi 3 sau 4, sper sa ma incadrez, nu de alta dar sa nu va plictisesc.

Oricine va putea sa-si construiasca propriul lui site dupa aceasta serie, in afara de asta, vor fi multe lucruri pe care le veti invata intr-o perioada scurta si tocmai de aceea va cer rabdare si mare, mare atentie.

Ce s-o mai lungim, va urez vizionare placuta !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: