Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

Cum se primesc bani prin mail si cum se face un buton de donatii cu paypal – tutorial online

Posted by ascultradio pe mai 18, 2010

In acest tutorial vom continua discutia despre PayPal, in prima faza veti primi raspunsurile la unele intrebari puse de voi pe rubrica de comentarii. Dupa aceea vom trece la prezentarea contului PayPal, prima oara vom explica fiecare buton si submeniu din contul PayPal si functiile pe care la are.

Din contul de PayPal putem realiza tot felul de operatiuni, urmatoarele operatiuni pot fi realizate in tabul “send money”:

1. Putem trimite bani unui prieten cu ajutorul adresei de email a acestuia.

2. Putem trimite bani mai multor prieteni folosind un fisier text (tab delimited) creat cu o aplicatie de tip spreadsheet, putem folosi aplicatia excel din suita Microsoft Office sau din suita Open Office, puteti folosi pentru asta chiar si aplicatia spreadsheet din Google docs.

3. Putem plati pentru produsele cumparate de pe Ebay “Pay for ebay items”, aici este destul de simplu, completati userul si parola din contul vostru de Ebay si gata, va puteti pune pe cumparat (bani sa aveti).

De-asemenea din contul PayPal putem solicita bani unui prieten sau mai multor prieteni in acelasi timp, asta folosind adresa sau adresele lor de email, tot din contul PayPal putem emite facturi “send invoice”, mai departe voi enumera optiunile din tabul “request money”:

1.Puteti solicita bani prin mail, puteti solicita de la unul sau mai prieteni doar prin intermediul email-ului, completati email-ul sau email-urile si trimiteti cererea, prietenul sau prietenii vostri vor primi pe mail cererea voastra si daca acestia au bani pe card va pot trimite si voua suma solicitata, pentru asta prietenul vostru trebuie sa aiba doar un card si bineinteles bani in contul respectiv de card de la banca.

2. O optiune foarte interesanta din submeniul tabului “reqest money” este “creata an invoice” adica PayPal va ofera posibilitatea sa emiteti facturi online, cu ajutorul acestei optiuni puteti solicita bani intr-un mod organizat si civilizat pe o factura care cuprinde o lista de articole sau servicii prestate, de-asemenea aveti posibilitatea fixarii unei taxe de transport si/sau a taxelor aferente (tva, alte taxe), quantumul acestei taxe va fi fixat de voi, daca doriti sa percepeti tva, puneti procentul fix de 19% si bifati ultima casuta din dreptul fiecarui articol, tot la rubrica Facturi (create an invoice) puteti salva sablonul facturilor pentru o utilizare ulterioara, astfel nu trebuie sa construiti un sablon de fiecare data cand emiteti o factura.

O alta rubrica interesanta din contul PayPal este “Merchant services”, aici puteti configura un shoping cart sau un buton de donatii, noi am facut o demonstratie prin crearea unui buton de donatii pe care l-am integrat in site-ul nostru experimental.

Butonul de donatii pentru un site este foarte usor de construit, aveti la dispozitie destule optiuni, veti vedea asta si in tutorial, daca doriti puteti crea chiar voi un buton customizat (cu phptoshop sau gimp) de donatii pentru site,  pe care sa-l upload-ati pe contul PayPal, aceste butoane sau shoping cart-uri pot fi salvate pentru o folosire ulterioara.

Integrarea unui buton de donatii in site este foarte simpla, creem butonul, salvam butonul si pastam codul generat in site-ul nostru in locul in care dorim ca acesta se apara, eu l-am pastat in sidebar cu ajutorul unui widget text, aceasta demonstratie am facut-o pentru ca voi ati intrebat pe rubrica de comentarii: Cum se face un buton de donatii pentru un site ?

In final as dori sa recomand serviciul PayPal celor care primesc bani din strainatate prin metoda Western Union sau Money Gram, aceste servicii percep taxe destul de mariv pentru transferuri din afara Romaniei, PayPal poate inlocui cu succes Western Union sau Money Gram pentru transfer de bani, aveti si avantajul transferului online (chiar in fata computerului) de bani, nu mai trebuie sa mergeti la un ghiseu Western Union pentru asta, singurul inconvenient este la retragerea banilor din contul PayPal pe card, timpul din momentul retragerii pana cind pot fi scosi banii de pe card de la bancomat, este intre 5 si 7 zile lucratoare (busines days), taxele sint destul de mici, pentru 100 de dolari platiti in total 5.5 dolari (toate comisioanele cumulate) pana banii ajung in buzunarul vostru, este o suma mica in comparatie cu Western Union sau Money Gram care percep 15 euro comision pentru 100 de dolari, astfel veti face economii, veti plati comisioane mai mici pentru banii pe care-i primiti din strainatate.

Daca sinteti interesati si de alte optiuni ce se regasesc in contul PayPal, va rog sa scrieti pe rubrica de comentarii si noi vom incerca sa introducem intr-un tutorial viitor despre PayPal cererile voastre, deasemenea daca sinteti interesati de crearea unui magazin online, nu ezitati sa specificati pe rubrica de comantarii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: