Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

Google Docs, o suita office online gratuita accesibila prin browser, procesorul text – tutorial word

Posted by ascultradio pe Mai 20, 2010

Salut, sunt Mihai si in tutorialul de astazi am placerea sa va prezint un altfel de software cloud, este vorba despre Google Docs, un fel de suita office online.
Nu este nevoie sa instalati un client pentru acest soft. Doar din browser se fac toate operatiile. Nu mananca atata memorie ca suitele office care se instaleaza in calculator pentru ca tot ce se face se face pe servere.
La prima vedere este un soft care ne aduce aminte de primele versiuni de Microsoft Office. Ei bine nu este asa. El seamana mai mult cu un Office 2007
Standard mai “chel”. Interfata sa grafica este bazata pe meniuri la fel ca in versiunile de Office pana la 2007. Nu exceleaza prin design, sau prin efectele de animatie pe care le are. Este exact ce are nevoie un home-user mai cu mai putine pretentii.
Ce ne ofera Google Docs? Suita Office cloud de la Google (daca se poate spune asa), are integrate 4 module de baza:
– un procesor de text (a se face diferenta dintre editor de texte si procesor de text)*, un fel de Word
– un editor de prezentari, un fel de Power Point
– un modul de calcul tabelar, un fel de Excel
– un gestionar de tabele, un fel de Acces
Acum nu voi prezenta decat procesorul de text. Cum am spus si mai sus nu se poate bate de la egal la egal cu o suita Office clasica, pentru ca nu are toate functiile, dar este cu doua clase peste Word Pad. Este numai bun pentru editarea unui referat sau a unui text scurt rapid.
Are toate functiil de baza din Word, chiar si unele noi, sau insuficient promovate, cum ar fi editorul de pagini HTML.
Pentru avansati Google Docs va parea o joaca, insa e bine de stiut ca soft-urile cloud sunt abia la inceput. Sa ne amintim cum arata Office in ‘97 si cum arata dupa doar zece ani.
Nu mai necesita nici un fel e bataie de cap, totul este la Google pe servere. Tot ce va trebuie este un cont Google si aveti acces instant la serviciile Google Docs.
Un alt mare avantaj cand folosim Google Docs, este faptul ca nu putem pierde documentele din cauza unei erori de sistem sau din pricina unei defectiuni hardware, acestea se pot salva in computerul nostru insa o copie a acestora va ramane pe serverele Google Docs, bineanteles daca si noi dorim asta, vom stii mereu ca avem un backup pentru documente pe contul nostru Google Docs.
Nu uitati sa postati orice sugestie, nelamurire etc. pe rubrica de comentarii. Daca cineva va cere ajutorul si sunteti in masura sa ii dati o mana de ajutor, nu ezitati sa o faceti.
Vizionare placuta !
*
– editor de text (Notepad) doar editeaza textul si mai este folosit in HTML, CSS, PHP etc, acolo nu se poate folosii un procespr text.
– procesor de text (Word, Writer), vorbim deja de mai multe optiune ce tin de formatare si de aspect (schimbarea culorii, inserare de imagini etc.)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: