Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

LightScribe o tehnologie simpla de printare a diskurilor

Posted by ascultradio pe mai 21, 2010

Salut prieteni, in acest tutorial video voi prezenta tehnologia LightScribe, aceasta este o optiune interesanta pe care o avem de ceva timp la dispozitie si cu ajutorul careia putem printa diskuri compatibile cu tehnologia LightScribe in nuante monocrome.

Pentru a putea folosi LightScribe, avem nevoie de 3 lucruri:

1. Unitate DVD writer compatibila cu tehnologia LightScribe, adica trebuie sa scrie pe tray ” LightScribe”.

2. Diskuri speciale, compatibile LightScribe, trebuie sa scrie si pe acestea “LightScribe”.

3. Soft special “LIGHTSCRIBE SYSTEM SOFTWARE (LSS)” care controleaza procesul de printare, disponibil la download pe site-ul LightScribe

Optional puteti folosi si alte softuri ajutatoare, eu am folosit in acest tutorial LIGHTSCRIBE TEMPLATE LABELER pentru o printare mai usoara bazata pe teme gata facute, temele pot fi modificate cu mare usurinta, cu acest soft aditional puteti foarte usor introduce in acele teme: imagini, text, grafica.

Totul este extrem de usor pentru orice utilizator, nu trebuie sa ai experienta in grafica pentru a printa un disk LightScribe.

Cum functioneaza aceasta tehnologie, numita atit de sugestiv LightScribe ?

Discul este unul normal, diferenta consta intr-un strat reactiv, care expus unei lumini laser de 740 nm isi schimba nuanta, procedeul este asemanator cu cel folosit la hartia de fax sau la cartelele de metrou, bineinteles LightScribe nu se poate compara cu cartela de metrou, insa la baza, aceste doua metode de inscriptionare sint asemanatoare .

Diskurile LightScribe se gasesc in mai multe nuante, eu in acest tutorial video am folosit o culoare maron deschis, pe piata puteti gasi si diskuri rosii, verzi, albastre etc, fiecare isi va alege nuanta diskului in functie de tema proiectul de printare pe care-l va aborda .

Sa nu aveti impresia ca LightScribe va poate printa color, deocamdata aceasta tehnologie poate printa doar monocrom, in acest tutorial se foloseste un dvd LightScribe de o culoare maron deschis, imaginea finala este formata din mai multe nuante de maron, unele mai inchise, altele mai deschise, toate acestea formeaza o imagine cu un aspect vintage, parca ar fi o fotografie de le inceputul secolului al 19-lea.

Poate printre voi sint si pasionati de fotografie, sint sigur ca ei vor fi incintati de efectul de patina pe care-l are un disk printat cu LightScribe.

Acest subiect legat de printarea pe diskuri va continua cu alte tutoriale in care vom printa cu ajutorul LightScribe imagini ale DVD-urilor originale de filme sau jocuri, vom face tutoriale si despre printarea diskurilor in imprimanta pentru un aspect de disk original color, vom face si tutoriale pentru printarea copertilor la imprimanta.

FOARTE IMPORTANT !

In acest tutorial video, am omis ceva foarte important, diskul trebuie intors pe partea cealalta pentru a putea printa diskul cu ajutorul LightScribe, practic dupa ce ardem datele (muzica, jocuri, poze etc) diskul trebuie intors pe partea cealalta, invers fata de cum suntem obisnuiti.

MARE ATENTIE !

Dupa printarea disk-urilor cu ajutorul LightScribe trebuie sa fim foarte atenti cu le depozitam pentru ca aceste diskuri sint foarte sensibile la lumina, este indicat sa le ferim de lumina soarelui, cel mai bine se pastreaza in plicuri de hartie sau si mai bine in genti speciale pentru diskuri .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: