Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

Utilitarul pentru prezentari din suita Google Docs, echivalentul Power Point

Posted by ascultradio pe Mai 21, 2010

Salut, eu sunt Mihai si in acest tutorial voi continua prezentarea suitei office online Google Docs. Astazi ne oprim la creatorul de prezentari, echivalentul Power Point din Microsoft Office sau Presentation din Open Office ( OpenOffice.org ). Cu acesta putem face prezentari dragute (slide show-uri) de tip PPS sau PPT. La prima vedere este un soft care ne aduce aminte de primele versiuni de Microsoft Office. Ei bine nu este asa. El seamana mai mult cu un Office standard mai “saracacios”. Interfata sa grafica este bazata pe meniuri la fel ca in versiunile de Office pana la 2007. Nu exceleaza prin design, sau prin efectele de animatie pe care le are. Este exact ce are nevoie un home-user cu mai putine pretentii.
Daca este sa ne referin strict la creatorul de prezentari, avem cateva schimabari fata de procesorul de text. In primul rand se schimba sabloanele. Nu mai avem modele de carti de vizita. Acum avem modele cu Miley Cyrus, Selena Gomez si alte vedete. Daca va gasiti un sablon care va place si care va reprezinta, eu zic sa il utilizati. Insa in prezentari e si vorba de ingeniozitate, cel mai bine e sa punem noi un sablon pentru altii, nu sa luam de altii. Bine, nu o sa incarcam de la inceput sabloane. Insa pe masura ce evoluam, e bine sa incepem sa impartasim cu altii munca noastra.
Daca ati folosit un soft profesional office, o sa aveti o deceptie. Acesta nu are nici un fel de efecte, nu are nimic special. E bun pentru un incepator (s-ar putea sa i se para prea mult!), insa pentru cei care vor rezultate profesioniste, o sa facem un alt tutorial cu ceva mult mai bun si mai aproape de original.
ATENTIE: Daca vreti sa modificati un slide (diapozitiv) trebuie ca el sa fie selectat din meniul pentru slide-uri. Deasemenea e bine sa aveti o conexiune internet buna daca lucrati cu imagini din propriul vostru PC.
Daca aveti ceva nelamuriri, sugestii, etc, rubrica de comentarii va asteapta. Deasemenea e bine sa ajutati pe cei mai putini experimentati, care va cer ajutorul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: