Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

Cum se instaleaza windows xp pe o configuratie AHCI sau pe o matrice RAID

Posted by ascultradio pe mai 22, 2010

In acest tutorial video vom modifica un windows xp pro pentru a-l putea instala pe o matrice raid sau pe o configuratie AHCI, fara sa folosim o discketa flopy pentru treaba aceasta.

In mod normal instalarea unui driver inainte de instalarea sistemului de operare se face cu flopy, dar sunt cazuri cind nu putem folosii flopy si atunci trebuie sa introducem driverele in disk-ul de instalare cu windows xp pentru ca acestea sa se incarce inainte de instalarea sistemului de operare.

De driver AHCI avem nevoie si in cazul notebook-urilor produse in ultimul timp unde nu avem posibilitatea folosirii unui drive flopy, producatorii de sisteme notebook au in configuratia de baza AHCI-ul activat si windows xp nu are inclus driver pentru AHCI pentru chipset-uri intel.

In cazul notebook-urilor aveti posibilitatea de a dezactiva optiunea AHCI, insa veti avea si unele pierderi de performanta in momentul citirii si scrierii pe hard.

Daca pentru AHCI exista o cale ocolitoare prin dezactivarea acestuia in cazul RAID-ului trebuie obligatoriu sa instalam un driver inainte de instalarea sistemului de operare pentru ca sistemul de operare sa recunoasca matricea RAID.

RAID combină hard discuri fizice într-o singură unitate logică folosind o componentă hardware sau o aplicaţie software. Soluţiile hardware sunt proiectate cu scopul de a se prezenta sistemului ataşat ca un singur hard disc, fără ca sistemul de operare să cunoască arhitectura fizică. Soluţiile software sunt implementate în sistemul de operare , dar aplicaţiile vor utiliza arhitectura RAID ca o singură unitate.

Sunt trei tipuri principale în RAID: mirroring (oglindirea), copierea datelor pe mai multe discuri, stripingerror correction (cu corectarea erorilor) unde discuri de verificare redundante stochează datele pentru a fi detectate şi corectate eventualele erori. Diferitele niveluri RAID folosesc unul sau mai multe dintre tipurile enumerate mai sus, în funcţie de cerinţele sistemului. Scopul principal în folosirea arhitecturii RAID este mărirea siguranţei datelor, important pentru protejarea informaţiilor critice pentru afaceri, de exemplu o bază de date a comenzilor date de clienţi; sau a măriri vitezei, de exemplu un sistem care transmite programe TV „la cerere” mai multor telespectatori. (întreţesute), împărţirea datelor pe mai multe discuri; şi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: