Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

Testare si stresare pentru procesor si memorii cu everest si super pi

Posted by ascultradio pe Mai 22, 2010

Cele doua softuri noi sunt Super pi care ne ajuta sa stabilim performanta procesorului si Cpu Z care ne ofera detalii daspre voltaje,frecvente, procesor si memorii in timp real.

Aceste trei aplicatii le vom folosii pentru citirea datelor despre procesor si memorii (cpu z) ,testarea performantei procesorului inainte si dupa overclock (Super pi) si verificarea stabilitatii unui unui sistem overclock-at prin aplicarea unei incarcari pe procesor,placa de baza,hard disk si memorii (stress test) de 100% pentru o perioada mai lunga,in aceasta perioada vom monitoriza temperaturile componentelor si stabilitatea curentului care intre in ele pentru a ne da seama daca overclock-ul pe care l-am realizat este intradevar stabil.

Procesul-ui de overclock propriuzis nu i-am acordat atentie deoarece inainte de a va prezenta procesul in sine trebuie sa va familiarizati cu uneltele pe care o sa le folosim de fiecare data cind o sa facem overclock.

Dupa cum o sa vedeti performanta obtinuta nu este de neglijat (44%) si daca am fi platit pentru aceasta performanta pretul ar fi fost destul de mare.

Este mult mai rentabil sa platesti pentru un procesor mai ieftin dar cu potential de overclock decit sa cumperi din prima unul mai scump cu o frecventa ridicata.

Procesorul pe care il prezint eu in acest tutorial este un Intel Core 2 Duo E 8200 cu o frecventa de baza de 2660 Mhz , iar in urma overclock-ului am obtinut 3840 Mhz , pe piata nu exista nici un procesor de la Intel sau Amd cu o astfel de frecventa,in concluzie,prin overclock am obtinut o performanta care nu se poate cumpara cu bani.

Rezultatul inainte de overclock cu Super pi a fost de 18,5 pentru 1 mega iar dupa ridicarea frecventei prin overclock performanta a fost de 13,7 pentru 1 mega,am uitat sa va spun,la Super pi trebuie sa scoti un punctaj cit mai mic pentru ca nu este un punctaj propriuzis ci este timpul in care procesorul executa niste calcule aritmetice,cu cit mai repede cu atit mai bine.

Asta-i frumusetea la overclock,ca poti ajunge acolo unde nimeni nu a ajuns pe cale oficiala.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: