Tutorial Online

tutoriale ubuntu, tutoriale fedora, tutoriale slackware, tutoriale dreamwever, tutoriale flash, tutoriale photoshop, tutoriale fireworks, tutorial online

LastPass un manager de parole genial confortabil si extrem de sigur

Posted by ascultradio pe Mai 24, 2010

Salut prieteni, in acest tutorial video voi prezenta un manager de parole gratuit, acesta se numeste LastPass, in traducere libera “ultima parola”, acesta este un manager de parole foarte confortabil spre deosebire de celelalte managere de parole, un mare avantaj al acestuia este ca poate fi folosit pe orice sistem de operare ( windows, linux, mac os, solaris), inclusiv pe sistemele de operare mobile (windows mobile, symbian, android, iPhone (mac os) etc).

Ganditi-va de cate ori nu vi s-a intamplat sa uitati ce parola ati pus la un cont de mail, de cate ori nu sti fost nevoit sa schimbati parolele la contul de yahoo sau de gmail pentru ca prietenii va stiau datele de logare, trebuie sa recunoastem, noi oamenii nu suntem in stare sa memoram prea multe lucruri, chiar daca reusim sa le memoram pe moment, le vom uita dupa ceva vreme daca nu mai folosim acele date de logare, eu cred ca am uitat o multime de date de logare pe diferite conturi, asta este , omul nu este computer, pentru aceste operatiuni repetitive si plictisitoare avem nevoie de softuri care sa memoreze date in locul nostru, in acest caz este vorba de managerul de parole LastPass.

Pentru ca o parola sa fie sigura, trebuie sa fie formata dintr-o insiruire de caractere fara sens, date de logare usor de retinut precum: numele, data nasterii, numele copiilor etc, nu sunt deloc sigure, problema este ca o insiruire fara sens de caractere nu este usor de retinut, pentru unii este chiar imposibil, de ce sa ne torturam singuri, avem unelte care pot face asta in locul nostru,  LastPass de exemplu.

LastPass interactioneaza la miscarile userului prin browser, acesta detecteaza momentul login-ului si se ofera singur sa va retina userul si parola, deasemenea va poate ajuta in momentul completarii unor formulare online atunci cand vrem sa facem un cont pe diferite site-uri sau forum-uri, nu mai trebuie sa completam mereu date cum ar fi : nume, prenume, adresa, cod postal, nr telefon etc.

La celelalte managere de parole este putin mai dificila recuperarea bazei de date cu parolele dupa o reinstalare de sistem, cu LastPass aceasta operatiune este o joaca de copii, nu trebuie decat sa instalam aplicatia, care automat va “monta” plugin-urile in browsere, iar dupa aceea nu mai ramane decat sa introducem datele de logare si toate parolele vor fi aduse ca prin magie in computerul nostru. Chiar daca ne explodeaza computerul , nu trebuie sa ne facem griji, parolele noastre sunt tinute in siguranta pe serverul LastPass, bineanteles intr-un seif virtual la care nu are acces nimeni, decat noi.

Cu LastPass nu mai trebuie sa-ti incarci memoria cu nici o parola, singura parola pe care trebuie s-o memorezi este cea de accesare a LastPass-ului, atat.

Setarile sunt destul de prietenoase, nu pun probleme deosebite unui user obisnuit, acomodarea cu softul LastPass se face relativ repede, de fapt daca nu vrei sa setezi nimic este in regula, LastPass vine setat destul de bine out of the box.

Sper sa indragiti acest extraordinar soft care va ia de pe cap o gramada de griji, eu am devenit dependent de el, trebuie sa recunosc, din punctul meu de vedere LastPass este cel mai bun manager de parole la ora actuala, urmat indeaproape de KeePass.

Pentru cei care vor o alternativa la acest soft, avem si un tutorial cu managerul de parole KeePass realiza de colegul nostru Dan.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: